100 гривень, калькулятор

23Кві

Обсяг інфраструктурної субвенції

Децентралізація, Новини

До 4 червня ОТГ мають подати документи на весь обсяг інфраструктурної субвенції

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив  розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році (Розпорядження Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 № 201). Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

Він нагадав, що на початку квітня внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Відповідно до цих змін перелік проектів з проектними заявками та висновками облдержадміністрацій на весь обсяг коштів, передбачений об’єднаним територіальним громадам, подаються виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад на погодження Комісії протягом двох місяців з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України, якою затверджується розподіл субвенції на відповідний рік. Тобто до 4 червня всі ОТГ мають подати необхідні документи на весь обсяг субвенції, передбачений для кожної конкретної громади.

В’ячеслав Негода закликав громади не зволікати з проектними заявками, а обласні державні адміністрації та Центри розвитку місцевого самоврядування – надати експертну, консультаційну підтримку громадам у підготовці відповідних заявок та проектів.

Вже завтра, 24 квітня відбудеться селекторна нарада з обласними державними адміністраціями, Центрами розвитку місцевого самоврядування та керівниками об’єднаних територіальних громад з питань використання інфраструктурної субвенції.

Нагадаємо, загальний обсяг фінансової підтримки розподіляється між бюджетами об’єднаних територіальних громад пропорційно до площі об’єднаної територіальної громади та кількості сільського населення у такій територіальній громаді. Тобто, чим більша об’єднана територіальна громада, тим більше коштів на розвиток інфраструктури вона отримує з державного бюджету.